Professionele verf

voor iedereen

Deze top verfmerken vindt u bij

De Kleurenfabriek!

‘’Nobody knows the power of colour like Stoopen & Meeûs’’

Sinds 1894 levert deze Belgische fabrikant pigmenten en mineralen.

Kalkverf, Kalei en de prachtige pigmenten kunnen bij De Kleurenfabriek natuurlijk niet ontbreken.

Premium Quality Kalkverf van Stoopen & Meeûs is een kalkmatte, decoratieve verf die voornamelijk binnen wordt toegepast. Er vele decoratieve schilder- en spateltechnieken mogelijk met de Kalkverf.

De Kalkverf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Maar ook in een moderne inrichting past kalkverf uitstekend. Bovendien is de Kalkverf een 'natuurlijke verf' met een groot traditioneel en ecologisch karakter.

Kalkverf

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf voldoende dik wordt aangebracht met een blokborstel.

 

De Kalei van Stoopen & Meeûs is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. Bij vochtig weer vertoont de kalei de befaamde ‘vlekvorming’. Het uitzicht wordt mede bepaald door de borsteltechniek. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt de kleurnuance in de kalei laag.

De Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen (max. korrelgrootte 0,75 mm) en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk, die het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd laten.

 

Kalei

vorige

pagina

volgende

pagina